Thursday, 6 December 2012

Doa Mohon Hidayah .. =')Bismillahirahmanirrahim , Assalamua'alaikum wbt .. Salam Ukhuwah Fillah adihan , abadan-abada , InsyaAllah . Khaifa halukum sahabati ana semua .. Alhamdulillah .. Alhamdulillah .. Alhamdulillah .. segala puji bagi ALLAH SWT , selawat dan salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW . Syukur ke hadrat ILAHI kerana kita semua masih bernafas dan ana bersyukur sangat kerana kesihatan ana sudah semakin baik .. mungkin berkat doa keluarga , ehem2 en tunangan dan juga sahabat2 ana diluar sana .. mungkin ! .. :)

Hari ini .. ana nak kongsi satu doa .. yang ana sendiri sedang cuba amalkan .. walaupun agak susah nak hafal , tapi ana cuba juga .. bak kata dalam cerita korea tu (aja-aja figthing !) .. mihmihmih .. :D . Betul tak tipu pun .. ^^ .. ana nak sahabat ana pun cuba amalkan doa mohon HIDAYAH ni .. Inshaallah .. berkat usaha kita  tu Allah akan makbulkan .. Alah , tak pangjang mana pun .. tak ambil masa sejam pun nak baca .. sedikit sangat .. tapi doa yang sedikit itu lah .. kalau kita amal dan baca inshaallah akan dapat ganjaran yang besar .. Allahu .. Allahu .. Allahu .. :)

Okeh , ana tak mau celoteh banyak2 .. kat bawah ni ana sertakan doa untuk sahabat baca .. cuba amalkan ye .. ingat tau sahabat .. masa kita berdoa tu .. biarlah dengan rasa rendah dirinya kita memohon kepada Allah , agar doa kita tu dimakbulkan olehNya .. Inshaallah .. Akhir kata selamat beramal ! .. Salam Alaik .. ^^BISMILLAHIROHMAANIIROHIM,
ALLAAHUMMA NAWWIR QALBII BINUURI HIDAYAATIKA KAMAA NAW-WARTAS SAMAAWATI WAL ARDLA ABADAN ABADAA BIRAHMATIKA YAA ARHAMAR RAAHIMIIN.

Ya ALLAH s.w.t, sinarilah hatiku dengan cahaya hidayahMU seperti ENGKAU menerangi bumi dan langit dengan rahmatMU ya ALLAH s.w.t yang maha kasih sayang.  


No comments:

Post a Comment