Monday, 11 March 2013

Rasa Seperti Batu Yang Menghempap !~

Bissmillahirahmanirrahim .. Assalamua'alaikum .. Syukur ke hardat Illahi .. masih lagi ana dapat bernafas sehingga saat ini hari ini . Allahu . Allahu . Allahu . Syukur Ya Rabb . 

Ermm . dah lama sangat nih x update ape2 kat blog . dan dah memang lama sangat x buka pun blog ana nih ! ada juga a fews followers yang tanye . bila miss momot nak update blog . macam dah lama sangat x nampak hasil jemari yang tembam + demok nih berbicara di tinta x berdakwat (uhuk2 . adeh skema !) . Ehh , memang lama bebenor . huhu .. Ehh ,. chup2 .. nak bergurau lagi ye . walhal hati tengah gundah gulana . phewww~~ ok xpe .. letak tepi dulu sat . masalah tu . sat ja .. sat lagi ana cerita naaa ~~ .. sebenarnya .. memang nak share banyak benda . macam2 .. tapi hati malaih . tapi hari nih . bila rasa x dapat nak share ngan orang lain . luah la sat kt blog yang dah lama bersarang sesawang bagai . (ntah2 en spider dok usha jaa . hahaha) . Orait .. Okay .. mesti ada sebabkan nape tetibe je nak update kt blog nih . mesti la ada . kalau x , xde nya nak menaip pangjang lebarrrr cengini . mihmihmih .. :D . Baca pada tajuk tu macam suspen je kan .. mesti korang x sabar2 nak tahu batu apa la yang dok hempap atas kepala nih . :D . 

Opp2~~ sabaq2 .. sebenarnya ana ada 2 rasa . dari 2 hari lepas sapai laa . selepas solat zuhur tadi ..  kalau boleh x ray kat dada nih . memang pheww . korang pun .. simpati tahap dewi . :D . Tapi Alhamdulillah . degupan jantung ana .. dah kembali normal .. Alhamdulillah .. Alhamdulillah .. Alhamdulillah . Hasbunallah wa nimal wakil nimal maula wa nimal nasir . ( Cukuplah Allah sebagai Penolong dan sebaik2 Pelindung ) Benarlah kalau kita ditimpa apa pun musibah dan kesusahan . x usah kita mengadu dan meminta pertolongan dari sesiapa . cukuplah dengan mengadu padaNya dan memohon Pelindungan dariNya . Allahu . ana bersyukur sangat2 . ana dah terlepas dari musibah yang x diduga . tapi berpunca dari kesilapan ana sendiri . Tengok .. betapa Allah itu maha Penyayang . walau pun ana dah buat sesuatu perkara yang salah . tapi Allah masih lagi memberi ana peluang untuk betulkan keadaan . Ini lah peringatan pada ana barangkali . Ya Allah , berdosanya Aku padaMu ya Allah . :'(

Sebenarnya . ana x boleh nak share pun apa musibah yang menimpa .. kerana ada petikan hadis yg berbunyi . jangan sebar aib orang , jangan buka aib sendiri . Cukuplah Allah sahaja yang tahu . dan ana betul2 buat ini sebagai peringatan . asif jiddan ye sahabat ana . kalau korang tertanya2 tapi ana x dapat berkongsi pun . Apa yang ana cuba sapaikan di sini ialah .. Kekuasaan Allah swt . sesunggungnya benarlah Allah itu maha Pengampun . maha Mengasihani hambaNya .. walaupun sehina2 hambaNya .. Dia tetap memberi Pertolongan . Sesungguhnya selagi kita masih bergelar hamba Allah . selagi nyawa dikandung badan .. setiap hamba Allah yang hidup dimuka bumi ni tidak terlepas dari melakukan dosa . Kita semua adalah PENDOSA TANPA NOKTAH !

Sekian dulu untuk harini . moga apa yang ana kongsi harini , sedikit sebanyak korang dapat berfikir . dan dapat terus terusan mencari redha Allah . Ikhlas menerima kesalahan dan belajar dari kesalahan , kerana itu yang akan menjadi kamu kuat dalam menjalani kehidupan . Manusia itu pelupa . tidak di tegur lalai , bila di tegur melawan . Syaitan , biasalah yang baik itu dia benci . yang jahat itu dia suka . okay sahabat fillah . tunggu ana update lagi ye .. daa~~ :D

No comments:

Post a Comment